ПРАТ "ІЗМАЇЛ-НАВАСКО"

Код за ЄДРПОУ: 24769509
Телефон: 04841-49-4-47
e-mail: navasco@meta.ua
Юридична адреса: 68672,Одеська обл., Ізмаїльський р-н, с.Стара Некрасівка, вул.Жовтнева, б.52
 

Річний звіт за 2012 рік

16. Відомості про аудиторський висновок

Власникам цінних паперів, Керівництву Приватного акціонерного товариства "ІЗМАЇЛ-НАВАСКО"
м. Одеса 15 лютого 2013 року
Аудиторський висновок (звіт незалежного аудитора) щодо фінансової звітності
Приватного акціонерного товариства "ІЗМАЇЛ-НАВАСКО"
станом на 31.12.2012 року
ОСНОВНІ ВІДОМОСТІ ПРО АУДИТОРСЬКУ ФІРМУ:
Повне найменування юридичної особи відповідно до установчих документів ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "ПРОФАУДИТ"
Місцезнаходження юридичної особи 65033, м. Одеса, вул. Василя Стуса 2/1
Телефон (факс) юридичної особи (0482)734-01-39, 0675572567
Номер та дата видачі Свідоцтва про внесення в Реєстр аудиторських фірм, які одноособово надають аудиторські послуги, виданого Аудиторською палатою України № 4347 видане згідно Рішення Аудиторської палати України № 212/4 від 25.03.2010 р.
ОСНОВНІ ВІДОМОСТІ ПРО ЕМІТЕНТА:
Повне найменування Приватне акціонерне товариство "ІЗМАЇЛ-НАВАСКО"
Код за ЄДРПОУ 24769509
Місцезнаходження 68672, Одеська обл., Ізмаїльський район, село Стара Некрасівка, вул. Жовтнева, будинок 52
Дата державної реєстрації Дата проведення державної реєстрації 16.04.1997 р.
Основні відомості про умови договору на проведення аудиту:
- договір на проведення аудиту № 11-А/2013 від 04 лютого 2013 року;
- дата початку проведення аудиту - 04 лютого 2013 року;
- дата закінчення проведення аудиту - 15 лютого 2013 року .
Перелік перевіреної фінансової інформації:
З метою вирішення встановлених завдань, аудиторами проведено аудит фінансової звітності Приватного акціонерного товариства "ІЗМАЇЛ-НАВАСКО" (Далі - ПрАТ "ІЗМАЇЛ-НАВАСКО", Товариство), що додається, яка включає :
" Баланс станом на 31.12.2012 року;
" Звіт про фінансові результати за 2012 рік;
" Стислий виклад суттєвих облікових політик;
Аудиторська перевірка проводилась за період з 01.01.2012 р. до 31.12.2012 р. суцільним методом (каса, розрахунковий рахунок) та вибірково (інші рахунки) з використанням методів документальної перевірки, співставлення й оцінки, тестування доказів, які підтверджують суми та розкриття інформації у фінансових звітах, включає оцінювання застосованих принципів бухгалтерського обліку та суттєвих облікових оцінок, здійснених управлінським персоналом, а також оцінювання надання звітів у цілому згідно з МСА 500 "Аудиторські докази".
Відповідальність управлінського персоналу за фінансову звітність
Управлінський персонал несе відповідальність стосовно складання та достовірності подання наданої до перевірки звітності та документації, відповідно до Статуту ПРАТ "ІЗМАЇЛ-НАВАСКО" та чинного законодавства України, та за такий внутрішній контроль, який управлінський персонал визначає як необхідний для того, щоб забезпечити складання фінансової звітності, що не містить суттєвих викривлень унаслідок шахрайства або помилки, а саме:
- Директор - Видобора С.В.
- Головний бухгалтер - Геєвська Ж.С.
Відповідальність аудитора
Нашою відповідальністю є висловлення думки щодо цієї фінансової звітності на основі проведеного нами аудиту. Ми провели аудит відповідно до Міжнародних стандартів аудиту. Ці стандарти вимагають від нас дотримання відповідних етичних вимог, а також планування й виконання аудиту для отримання достатньої впевненості, що фінансова звітність не містить суттєвих викривлень.
Аудит передбачає виконання аудиторських процедур для отримання аудиторських доказів щодо сум і розкриттів у фінансовй звітності. Вибір процедур залежить від судження аудитора, включаючи оцінку ризиків суттєвих викривлень фінансової звітності внаслідок шахрайства або помилки. Виконуючи оцінку цих ризиків, аудитор розглядає заходи внутрішнього контролю, що стосуються складання та достовірного подання суб'єктом господарювання фінансової звітності, з метою розробки аудиторських процедур, які відповідають обставинам, а не з метою висловлення думки щодо ефективності внутрішнього контролю суб'єкта господарювання. Аудит включає також оцінку відповідності використаних облікових політик, прийнятність облікових оцінок, виконаних управлінським персоналом, та загального подання фінансової звітності.
Ми вважаємо, що отримали достатні та прийнятні аудиторські докази для висловлення нашої думки.
Обсяг аудиторської перевірки:
Аудиторами проведена перевірка у відповідності з вимогами Законів України "Про акціонерні товариства", "Про цінні папери та фондовий ринок", "Про державне регулювання ринку цінних паперів в Україні", "Про аудиторську діяльність", "Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні", Рішення ДКЦПФР №1360 від 29.09.2012 року "Про затвердження вимог до аудиторського висновку при розкритті інформації емітентами цінних паперів (крім емітентів облігацій місцевої позики)" рішення Аудиторської палати України від 18.04.2003 р. №122/2 "Про порядок застосування в Україні Стандартів аудиту та етики Міжнародної федерації бухгалтерів", Міжнародних стандартів контролю якості, аудиту, огляду, іншого надання впевненості та супутніх послуг, Податкового кодексу України, та інших законодавчих та нормативних актів. Концептуальною основою для проведення аудиторської перевірки є Положення (стандарти) бухгалтерського обліку.
Висновок сформований у відповідності:
- з Рішенням ДКЦПФР №1360 від 29.09.2012 року "Про затвердження вимог до аудиторського висновку при розкритті інформації емітентами цінних паперів (крім емітентів облігацій місцевої позики)"та зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 28 листопада 2012 року за № 1358/20096;
- з вимогами Міжнародних стандартів аудиту №700 "Аудиторський висновок про фінансову звітність", № 705 "Модифікація думки у звіті незалежного аудитора", № 706 "Пояснювальні параграфи та параграфи з інших питань у звіті незалежного аудитора".
В зв'язку з сутністю перевірки, та притаманних аудиту обмежень, існує ймовірність та можливість того, що окремі, навіть суттєві відхилення (помилки, відмінності, тощо) можуть бути не виявлені в ході перевірки, за що у відповідності до Міжнародних стандартів аудиту (МСА №200 п.21, МСА № 240, п.17), прийнятих АПУ в якості національних, аудитор відповідальності не несе.
Розмір суттєвості помилки з замовником не обговорювався, тому розмір суттєвості визначався у відношенні до виявлених у ході здійснення аудиту відхилень згідно професійного судження аудитора та відповідно вимог стандарту МСА 320 "Суттєвість при плануванні та проведенні аудиту".
Висловлення думки щодо відповідності вартості чистих активів вимогам чинного законодавства
Відповідно до вимог чинного законодавства, а саме частині третій статті 155 Цивільного кодексу України (стосовно акціонерних товариств), вартість чистих активів акціонерного товариства - величина, яка визначається шляхом вирахування із суми активів, прийнятих до розрахунку, суми зобов'язань товариства, прийнятих до розрахунку. Розрахунок визначення вартості чистих активів складається за даними бухгалтерської звітності відповідно до П(С)БО №2 "Баланс". Вартість чистих активів ПРАТ "ІЗМАЇЛ-НАВАСКО" станом на 31.12.2012 року становить 9594,8 тис.грн.; Статутний капітал - 20,0 тис. грн. тобто, вартість чистих активів товариства є більшою за розмір Статутного капіталу ПРАТ "ІЗМАЇЛ-НАВАСКО".
На нашу думку ПРАТ "ІЗМАЇЛ-НАВАСКО" дотримується вимог чинного законодавства України.
Всиловлення думки щодо наявності суттєвих невідповідностей між фінансовою звітністю та іншою інформацією, що розкривається емітентом цінних паперів та подається до Комісії разом з фінансовою звітністю
У звязку з тим, що аудиторська перевірка ПРАТ "ІЗМАЇЛ-НАВАСКО" передує даті підготовки річного звіту Товариства, аудитори не мали можливості встановити наявність будь-яких невідповідностей між фінансовою звітністю та річним звітом ПРАТ "ІЗМАЇЛ-НАВАСКО".
Висловлення думки щодо розкриття інформації про виконання значних правочинів та дії,
які відбуваючись протягом звітного року могли вплинути на
фінансово-господарський стан ПРАТ "ІЗМАЇЛ-НАВАСКО"
У 2012 році ПРАТ "ІЗМАЇЛ-НАВАСКО" виконання значних правочинів не здійснювалось.
Висловлення думки щодо стану корпоративного управління ПРАТ "ІЗМАЇЛ-НАВАСКО", у тому числі стан внутрішнього аудиту відповідно до Закону України "Про акціонерні товариства"
18 квітня 2012 року ПРАТ "ІЗМАЇЛ-НАВАСКО" було проведено річні загальні збори акціонерів, у відповідності до норм Закону України "Про акціонерні товариства".
У ПРАТ "ІЗМАЇЛ-НАВАСКО" відсутня спеціальна посада або відділ, що відповідає за роботу з акціонерами.
У ПРАТ "ІЗМАЇЛ-НАВАСКО" є ревізор, який має повноваження та дає відповідно до внутрішніх документів товариства.
У ПРАТ "ІЗМАЇЛ-НАВАСКО" відсутня наглядова рада, є Директор, який має повноваження та діє відповідно до внутрішніх документів Товариства.
У ПРАТ "ІЗМАЇЛ-НАВАСКО" відсутній власний кодекс (принципи, правила) корпоративного управління.
У ПРАТ "ІЗМАЇЛ-НАВАСКО" відсутня посада внутрішнього аудитора або служба внутрішнього аудиту Товариства.
На нашу думку, стан корпоративного управління ПРАТ "ІЗМАЇЛ-НАВАСКО" в цілому відповідає чинному законодавству. Та підвищення рівня корпоративного управління сприятиме забезпеченню ефективної діяльності товариства, належної уваги до інтересів акціонерів та рівноваги впливу та балансу інтересів учасників корпоративних відносин.
Висловлення думки щодо ідентифікації та оцінки аудитором ризиків суттєвого викривлення фінансової звітності внаслідок шахрайства
Відповідно до МСА 240 та МСА 315 аудитор повинен ідентифікувати й оцінити ризики суттєвого викривлення внаслідок шахрайства на рівні фінансової звітності та на рівні тверджень для класів операцій, залишків на рахунках і розкриття інформації.
На нашу думку, припущення не застосовне за обставин завдання, нами не ідентифіковано визнання доходів як ризик суттєвого викривлення внаслідок шахрайства, фінансова звітність ПРАТ "ІЗМАЇЛ-НАВАСКО" у цілому не містить суттєвого викривлення внаслідок шахрайства чи помилки.
Підстава для висловлення умовно-позитивної думки
Ми не спостерігали за інвентаризацією активів (необоротних активів) Товариства станом на 31.12.2012 року, в зв'язку з чим не можемо висловити безумовно-позитивну думку відносно всіх показників фінансової звітності Товариства. Однак відмічене обмеження має незначний вплив на річну фінансову звітність і на стан справ в цілому.
Також обліковою політикою Товариства не передбачено нарахування резерву сумнівних боргів, що не відповідає вимогам П(С)БО 10 "Дебіторська заборгованість".
Не створювались забезпечення для відшкодування наступних (майбутніх) витрат: на виплату відпусток працівникам, виконання гарантійних зобов'язань та ін., що не відповідає вимогам П(С)БО 11 "Зобов'язання".
ВИСЛОВЛЕННЯ ДУМКИ:
На нашу думку, за винятком впливу питань, про які йдеться у параграфі "Підстава для висловлення умовно-позитивної думки", перевірена фінансова звітність відображає достовірно, в усіх суттєвих аспектах фінансовий стан ПРАТ "ІЗМАЇЛ-НАВАСКО" станом на 31.12.2012 року, його фінансові результати і рух грошових коштів за рік, що закінчився на зазначену дату та відповідає нормативним вимогам щодо організації бухгалтерського обліку та звітності в Україні.
Вважаємо, що проведена аудиторська перевірка забезпечує обгрунтовану підставу для висловлення умовно-позитивної аудиторської думки.
Директор ТОВ "ПРОФАУДИТ" Т.В. Кравченко
Показники фінансового стану ПРАТ "ІЗМАЇЛ-НАВАСКО"
N
з/п Показники Формула розрахунку показника фінансового стану акціонерного товариства Формула розрахунку оптимальне значення критичне значення Фактично за 2012 рік Висновки
1 Коефіцієнт абсолютної ліквідності К1 = (Грошові кошти + Грошові еквіваленти) / поточні зобов'язання ф. 1 (ряд. 220 + ряд. 230 + ряд. 240)
---------
ф. 1 ряд. 620 0,25- 0,35 менше 0,25 4,4 Характеризує готовність підприємства негайно погасити короткострокову заборгованість. Позитивне значення показника.
2 Коефіцієнт загальної ліквідності (покриття) К2 = (оборотні активи) : поточні зобов'язання ф. 1 ряд. 260
---------
ф. 1 ряд. 620 2 1 7,6 Характеризує достатність оборотних коштів для погашення поточних зобов'язань. Позитивне значення показника.
3 Коефіцієнт фінансової стійкості (або платоспроможності, або автономії) К3 = Власний капітал :Вартість майна (підсумок активу балансу) ф. 1 ряд. 380
----------
ф. 1 ряд. 280 більше 0,5 0,5 0,8 Характеризує питому вагу власного капіталу в загальній вартості коштів інвестованих в його діяльність. Оптимальне значення показника.
4 Коефіцієнт структури капіталу (фінансування) К4 =(забезпечення наступних витрат і цільове фінансування + довгострокові збов'язання + поточні зобов'язання + доходи майбутніх періодів) : Власний капітал ф. 1 (ряд. 430+ ряд.480 + ряд.620 +ряд.630)
---------
ф. 1 ряд. 380 0,5 1
0,2
Характеризує залежність підриємства від залучених засобів. Відповідає нормативу.
ВИСНОВОК АУДИТОРА ЩОДО ФІНАНСОВОГО СТАНУ ПРАТ "ІЗМАЇЛ-НАВАСКО"
Аудитор констатує, що фінансовий стан за період, що перевірявся, стійкий, підприємство є платоспроможним, ліквідним та має достатню кількість власних оборотних коштів для погашення поточних зобов'язань. Безперервне існування ПРАТ "ІЗМАЇЛ-НАВАСКО" свідчить про стабільність його діяльності та можливість безупинного функціонування як суб'єкта господарювання.
Директор ТОВ "ПРОФАУДИТ" Т.В. Кравченко